Warszaty kulinarne w ramach programu Junior Edu-Żywienie Bis
Dnia 09.04.2025 obyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne w ramach realizacji programu Junior Edu-Żywienie Bis oraz Szkoły Promującej Zdrowie. Zajęcia poprowadzili pracownicy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności:
dr inż. Marlena Pielak,
dr inż. Sabina Karp-Paździerska,
dr inż. Artur Głuchowski,
dr inż. Piotr Sałek.
Najpierw uczniowie zostali zapoznani z ogólnymi zasadami prawidłowego żywienia i zdrowego stylu życia. Następna część spotkania była już praktyczna i dotyczyła nakrywania do stołu- zastawa obiadowa i sztućce oraz dekoracyjne składanie serwetek. Kolejnym elementem warsztatów było przygotowanie wg. przepisu jeża z owoców. Ta część spotkania cieszyła się największym zainteresowaniem wśród uczniów, prawdopodobnie ze względu na swoje walory smakowe 😀
Jeżowe Moce Żywieniowe są fantastyczne i na pewno będziemy je praktykować w codziennym odżywianiu się.
Pragniemy raz jeszcze podziękować pracownikom z Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności SGGW za przeprowadzenie wspaniałych, praktycznych i inspirujących warsztatów wprowadzających w świat prawidłowego żywienia.
Serdeczne podziękowania składamy również Pani Profesor Ewie Czarnieckiej- Skubinie za koordynację i pomoc w zorganizowaniu warsztatów kulinarnych.